Return to site

Forelskelsen og alt det som kommer etter...

Beethoven, Dvorák og ord om forelskelse.
Del 2 i konsertserien vår "Hjertet i musikken" vil finne sted på Caféteatret på Grønland fredag den 20. november kl. 19.30. Det er mulig å komme tidlig og bestille noe å spise, eller ta seg et glass vin. Dørene er åpne fra kl. 18.30.
Vi kommer til å spille "Erkehertugtrioen" av Beethoven og "Dumky-trio" av Dvorák. Elisabeth Dahl kommer til å fremføre et utvalg berømte kjærlighetsbrev, muligens også noen andre tekster.
Den første delen het "Inspirasjonen", den andre "Forelskelsen" og den tredje har fått navnet "Lengselen". Vi tenker at vi beveger oss gjennom forskjellige faser av kjærligheten - den kjærligheten som finnes mellom mennesker selvsagt, men også den kjærligheten som kan oppstå i forbindelse med andre ting - kunst og kanskje noe av en guddommelig karakter.
I del 3 kommer professor Martin Ravndal Hauge til å lese fra og fortelle om Salomos Høysang. Han har nettopp utgitt en bok om kjærlighetsforståelsen i Høysangen, og har et friskt og annerledes perspektiv på denne teksten om lengsel i kjærlighet.
Finalen kommer i del 4 med "Lidenskapen". Da blir det tango for alle pengene med Piazzollas "De fire årstider".