Return to site

Beethoven og Brahms kommer til Homansbyen 14.3.15

Bli løftet inn i våren av to av kammermusikklitteraturens hovedverker!
Velkommen til konsert i Antropos bokhandel, Josefines gt. 12, lørdag 14. mars kl.13.00.
Trio Toccata (Camilla Rognes på fiolin, Vivian Sunnarvik på cello og Torhild Fimreite på klaver), kommer til å servere høydepunkter fra den romantiske klavertriolitteraturen: Beethovens spøkelsestrio og Brahms' deilige klavertrio op. 87.
Muligens har Spøkelsestrioen fått kallenavnet sitt etter noen skisser Beethoven skrev til en Macbeth-opera. Den langsomme, slepende, og underlig vakre annensatsen kan ihvertfall vekke fantasien i retningen av noe mystisk og utenomjordisk. Resten av trioen er påfallende lett og glad i tonen: Førstesatsen bobler som fin champagne, og i sistesatsen leker alle stemmene "sisten" med hverandre.
Brahms skrev trioen op. 87 i 1880-82, det var det første verket for klavertrio siden 1854, og han hadde gått en lang vei i årene imellom. Verket er tradisjonelt i formen, andresatsen er inspirert av sigøynernes lengselsfulle musikk. En kort og intens scherzosats får vi også, og til slutt en lystig og elegant sistesats der Brahms leker seg litt utenfor den vanlige skalaen.
Etter konserten kommer vi til å invitere publikum med oss inn i en kort dialog, ca. 30-45 minutter. Det blir en åpen samtale med rom for undring, med utgangspunkt i musikken på konserten. Vi håper mange får lyst til å være med! Dette kaster vi oss ut i nå fordi vi skal gjøre en konsertserie med dialog og musikk til høsten, og vi har lyst til å prøve det ut på forhånd. Bakgrunnen er at vi ønsker å komme nærmere vårt publikum, og rive ned barrierene mellom utøvere og lyttere.
Det blir enkel servering.
Kanskje vi sees?
Vi gleder oss!